Kaçkarlarda Heliski Sezonu Başladı - HaberinYerii
Son Haberler:

Haberin Yokmu O Zaman Tam Haberin Yerindesin..!

Home » » Kaçkarlarda Heliski Sezonu Başladı

Kaçkarlarda Heliski Sezonu Başladı

Written By Kaan Apaydın on 9 Şubat 2013 Cumartesi | 05:32


Kaçkarlarda Heliski Sezonu Başladı
09 Şubat 2013 Cumartesi 15:28

Kaçkarlarda Heliski Sezonu Başladı

HELİKOPTERLE kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu yıl da heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı. Dünyada sayılı bölgel...
HELİKOPTERLE kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu yıl da heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı. Dünyada sayılı bölgelerde yapılabilen heliski sporu için İkizdere İlçesi'ne gelen ilk kafile helikopterlerle bırakıldıkları Kaçkarların yamaçlarından kayarak indi.
İkizdere İlçesi ile Çamlıhemşin İlçesi’nin Ayder Yaylası’nda 7 yıldır gerçekleştirilen heliski organizasyonu, bu yıl yeterince kar düşmemesi nedeniyle biraz geç start aldı. Helikopterle kayak sporu için bölgeye ilk gelen yine Avrupalı turistler oldu. Aralarında Fransa, İsviçre ve İspanya'dan turistlerin yer aldığı 20 kişilik kafile, İkizdere İlçesi’ndeki RİDOS Termal Kaplıca Merkezi'ne yerleşti, dünden itibaren Kaçkar Dağları'nda kayağa başladı. Sabah erken saatlerde helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan sporcular, kayarak vadilere indi. Helikopterle tekrar zirveye bırakılan kayakçılar gün boyu zorlu ve dik yamaçlarda spor yapmanın keyfini yaşadı. Etkinliğin kar durumuna göre nisan ayına kadar sürmesi bekleniyor.
BU HEYECAN İÇİN HAFTADA 20 BİN EURO ÖDÜYORLAR
Son 7 yıldır Kaçkar Dağları’na aralarında İspanya, İsviçre, Fransa, Kanada, ABD ve Rusya’nın da bulunduğu ülkelerden iki bine yakın sporcu geldi. Helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan, ardından kayarak vadi boyunca inerek nefes kesen görüntülere imza atan kayakçılar, adrenalini artırmak için oluşturdukları çığla bile yarışıyor. Yabancı kayakçılar bu heyecanı yaşamak için haftada kişi başı 20 bin Euro’yu gözden çıkarıyor. Sporcuların sırtlarında taşıdıkları airbag özellikli çantalar, olası çığ altında kalınması halinde otomatik olarak açılıyor ve bir çadır görevi görüyor. Çantada bulunan GPRS cihazı helikoptere sinyal gönderiyor, çığ altında kalsa bile sporcunun yeri kolaylıkla bulunuyor.
TÜRKLER DE HELİSKİYE BAŞLADI
Heliski organizasyonuna ev sahipliği yapan RİDOS Termal Kaplıca Merkezi'nin sahibi Kasım Ekşi Kaçkarların, dünyada Alaska, Kanada ve Alplerde yapılan Heliski sporunun artık merkezi haline geldiğini söyledi. Ekşi, bu yıl fazla kar düşmemesi nedeniyle etkinliğin geç başladığını ancak zirvelerde yine kayak yapılabilecek alanlar bulunduğunu ifade etti. Ekşi, "Heliski sporunda bölgemizin çekiciliği her yıl artıyor. Özellikle kar kalitesi ile kayaktan sonra sporcuların termal havuzları kullanma imkanı olması nedeniyle öncelikle İkizdere tercih ediliyor. Son derece zor ve yorucu Heliski sporunu yapan kayakçılar, sonra da termal havuzlara girerek kaslarını yumuşatma imkanı buluyor, rahatlıyor. Bu yıl ilk kez ülkemizden Heliski yapmak isteyen kayakçılar da bireysel olarak başvuruda bulundu. Bu sporu artık ülkemiz insanı da yapmaya başladı" dedi.
MK(TM/BT)
KAÇKARLARDA HELİSKİ SEZONU BAŞLADI
KAÇKARLARDA HELİSKİ SEZONU BAŞLADI
KAÇKARLARDA HELİSKİ SEZONU BAŞLADI
KAÇKARLARDA HELİSKİ SEZONU BAŞLADI
KAÇKARLARDA HELİSKİ SEZONU BAŞLADI


Recommend us on Google!

Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Son Yazılanlar

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2011. HaberinYerii - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı