Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’ İle Açılacak - HaberinYerii
Son Haberler:

Haberin Yokmu O Zaman Tam Haberin Yerindesin..!

Home » » Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’ İle Açılacak

Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’ İle Açılacak

Written By Kaan Apaydın on 9 Şubat 2013 Cumartesi | 06:35


Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’ İle Açılacak
09 Şubat 2013 Cumartesi 16:28

Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’ İle Açılacak

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali’nin ikincisi için geriye sayım başladı.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali’nin ikincisi için geriye sayım başladı. Bu yılki festival, 28 Şubat’ta Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi “Kelebeğin Rüyası” ile açılacak.

28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Los Angeles Türk Film Festivali yerli yapımları Amerikalı sektör temsilcileri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan festival, Türk Filmlerini gerek Amerikalı sinemaseverlere gerek ise Hollywood’un önde gelen film şirketleri ve dünyaca ünlü yönetmenler ile bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda festival 28 Şubat'ta Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi “Kelebeğin Rüyası” ile açılacak. Filminin dünya prömiyeri için Yönetmen Yılmaz Erdoğan ve oyuncu Belçim Bilgin, Ahmet Mümtaz Taylan’da Los Angeles’a gidecekler.

İkinci yılına görkemli bir hazırlık yapan festival komitesi, bu yılki jüri başkanı olarak da Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nu seçti. Türkiye'den oyuncu Belçim Bilgin’in de yer aldığı jüri ekibinde Amerikalı sektörün önde gelen isimleri de yer alıyor. Akademi Yabancı Filmler Komisyon Başkanı Ron Yerxa, Batı Amerika Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı ve Akademi üyesi Howard A. Rodman bu isimler arasında. 1978 Cannes Altın Kamera ödülünün sahibi yönetmen-yapımcı Rob Nilsson da jüri ekibinde.

Festival’in ilk yılında on kısa film başkanlığını Derviş Zaim'in üstlendiği jürinin değerlendirmesine sunulmuştu. Alin Taşçıyan, Elvis Mitchell, Barbara Boyle ve Kathy Smith gibi seçkin isimlerden oluşan jüri, En İyi Film ödülünü “Dört Duvar Saraybosna” filmine vermişti. Ayrıca Festival boyunca Seren Yüce imzalı “Çoğunluk” filmi, Mahmut Fazıl Coşkun'dan “Uzak İhtimal”, Yeşim Ustaoğlu imzalı “Pandora'nın Kutusu”, Derviş Zaim'den “Gölgeler ve Suretler” ve Semih Kaplanoğlu'nun “Bal” filmi gösterilmişti. Uzun metrajlı filmlerin gösterimine filmlerin yönetmenleri ve başrol oyuncuları katılmıştı.


Recommend us on Google!

Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Son Yazılanlar

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2011. HaberinYerii - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı