Bakan Şahin: Kız çocuklarını ‘okutalım mı, okutmayalım mı’ düşüncesini yok ettik - HaberinYerii
Son Haberler:

Haberin Yokmu O Zaman Tam Haberin Yerindesin..!

Home » » Bakan Şahin: Kız çocuklarını ‘okutalım mı, okutmayalım mı’ düşüncesini yok ettik

Bakan Şahin: Kız çocuklarını ‘okutalım mı, okutmayalım mı’ düşüncesini yok ettik

Written By Kaan Apaydın on 13 Şubat 2013 Çarşamba | 22:21


Bakan Şahin: Kız çocuklarını ‘okutalım mı, okutmayalım mı’ düşüncesini yok ettik
14 Şubat 2013 Perşembe 04:48

Bakan Şahin: Kız çocuklarını ‘okutalım mı, okutmayalım mı’ düşüncesini yok ettik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye olarak kız ve erkek çocukları için eğitimde fırsat eşitliğine ulaştıklarını belirterek, ‘‘Biz, kız çocukların eğitim imkânlarından istifade etmeyle ilgili zihinlerdeki karışıklığı hamdolsun çözdük.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye olarak kız ve erkek çocukları için eğitimde fırsat eşitliğine ulaştıklarını belirterek, ‘‘Biz, kız çocukların eğitim imkânlarından istifade etmeyle ilgili zihinlerdeki karışıklığı hamdolsun çözdük. Artık okutalım mı, okutmayalım mı diye bir şey yok’’ dedi.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Belçika’ya gelen Şahin, AB Daimi Temsilcilik binasında önde gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. İki günlük Brüksel teması kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, ‘‘Ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretebilmeyi başarma bilinci içindeyiz. Bu da yurtdışındaki kardeşlerimizin geldiği nokta bakımından çok değerli.’’ şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, ‘‘50 yıl önce misafir olarak gelen kişilerin torunları olarak Avrupa’da iş dünyasının her alanında, yerel yönetimlerde, kültürel hayatın içinde olan ve kendilerini geliştiren kardeşlerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Çünkü biz hep birlikte ‘‘Türkiye’yiz’’ diye bakıyoruz. Sizlerin gücü ile bizlerin gücü birleştiği zaman bu gücün dünyada yükselen bir değer olduğuna inanıyoruz. Verebilen insanlar sivil toplumcu olabiliyor. Zamanını verecek, enerjisini verecek, bilgisini verecek. Ondan sonra bir araya gelmeyi başarabilecek. Hamdolsun artık bu salonları her gittiğimiz ülkede dolu görüyoruz.’’ diye konuştu.

"TOPLUMUN YARISINI OLUŞTURAN KADINLAR, TOPLUMUN ÖZNESİ OLMALI"

Türkiye'nin alan el olmaktan çıkıp veren el konumuna yükseldiğinin altını çizen Şahin, "Bugün dünyanın neresinde bir mağdur, neresinde bir mazlum varsa Türkiye olarak onların yanında olabilme gücüne sahibiz. Biz, kız çocukların eğitim imkânlarından istifade etmeyle ilgili zihinlerdeki karışıklığı hamdolsun çözdük. Artık okutalım mı, okutmayalım mı diye bir şey yok. Özellikle güneydoğuda sivil toplumla, akademik dünya ile, verilen desteklerle bugün artık biz kız çocuklarımız ile erkek çocuklarımızı eşit temel eğitime başlatma imkanını yakaladık. Yaşanan sorunların temeline baktığımızda eğitimsizlik ve cehalet çıkıyor. Cumhuriyetin 100. yıl hedefine ulaşacaksak, dünyanın 10. büyük ekonomisine sahip bir ülke hedefimize ulaşmak istiyorsak toplumun bütün gücünü kullanmak durumundayız. Toplumun yarısını oluşturan kadınların da bütün potansiyelini bu toplumun kalkınma hamlesinde kullanmak zorundayız.’’ ifadelerini kullandı. 
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Son Yazılanlar

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2011. HaberinYerii - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı