Hayata Tutunacakları Haberi Böyle Aldılar - HaberinYerii
Son Haberler:

Haberin Yokmu O Zaman Tam Haberin Yerindesin..!

Home » » Hayata Tutunacakları Haberi Böyle Aldılar

Hayata Tutunacakları Haberi Böyle Aldılar

Written By Kaan Apaydın on 16 Şubat 2013 Cumartesi | 04:32


Hayata Tutunacakları Haberi Böyle Aldılar
16 Şubat 2013 Cumartesi 14:28

Hayata Tutunacakları Haberi Böyle Aldılar

BURSA'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 günde 4 kişiye organ nakli yapılarak, 4 diyaliz hastası sağlıklarına kavuşturuldu.Uludağ Ün...
BURSA'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 günde 4 kişiye organ nakli yapılarak, 4 diyaliz hastası sağlıklarına kavuşturuldu.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Üroloji Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Vuruşkan'ın öncülüğünde oluşturulan ekip, 1 gün içerisinde 2'si kadavradan olmak üzere toplam 4 böbrek nakli yaptı. İlk nakil Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde hemşire, 9 aydan bu yana diyalize giren 45 yaşındaki Neriman Aydın'a yapıldı. Aynı ilçede oturan halası 65 yaşındaki Zübeyde Korkutan'dan alınan böbrek, 4 saatlik operasyonun ardından Neriman Aydın'a doğum gününde başarıyla nakledildi. Evli ve 1 kız çocuk sahibi Neriman Aydın, "Doğum günümde, ikinci kez hayata yeniden geldim. Önce böbreğini bağışlayan halama, daha sonra doktorlarıma çok teşekkür ederim" dedi.
"KENDİ CANIMA BÖBREĞİMİ VERMEK BÜYÜK MUTLULUK"
İkinci böbrek nakli ise, 5,5 yıldan bu yana periton diyalize giren 35 yaşındaki Serkan Avcı'ya yapıldı. Kardeşi Serhat Avcı'dan alınan böbrek, evli ve 1 kız çocuğu sahibi Serkan Avcı'ya nakledildi. Avcı, "Kardeşimden Allah razı olsun. Bana kendi canından bir parça verecek. İnşallah yeni bir hayata başlayacağız. Çok heyecanlıyım" dedi. Kardeş Serhat Avcı ise, "Ben de çok heyecanlıyım. Kendi canımdan, kendi parçamdan olan ağabeyime böbreğimi vermek büyük mutluluk. Hiçbir sıkıntı duymuyorum. Umarım ağabeyim için her şey daha güzel olacak" diye konuştu.
"ARTIK YENİ BİR HAYATA HAZIRIM"
Son iki nakil 15 yıldan bu yana diyaliz hastası olan 50 yaşındaki Selvi Kılıç ile 14 yıldan bu yana aynı rahatsızlığı bulunan 31 yaşındaki Aycan Ayhan'a yapıldı.
Çanakkale'de beyin kanaması geçiren ve ailesi tarafından organları bağışlanan 55 yaşındaki Cemil Korkmaz'ın iki böbreği önceki gün Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Böbrek nakilleri için 8 diyaliz hastası, hastaneye çağrılarak, doku uyumu testine girdi. Saatler süren bekleyişin ardından hastaları bir araya toplayan doktorlar, nakil olacak iki şanslı hastanın, Selvi Kılıç ile Aycan Ayhan olduğunu açıkladılar. Kılıç ve Aycan'ın, doktorun söyleyeceği isimleri endişe içersinde dinlemesi objektiflere yansıdı. Adlarını öğrenince sevinen Kılıç ve Ayhan daha sonra bunu telefon ile yakınlarıyla paylaştı. Diğer 6 hasta tekrar çağrılmak umuduyla hayal kırıklığı içersinde evlerine dönerken, 15 yıldan bu yana diyaliz hastası olan Selvi Kılıç adının açıklanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. "Allah herkese nasip etsin. Çok heyecanlandım. Dualarım kabul oldu" dedi.
Diğer şanlı hasta olan 31 yaşındaki Aycan Ayhan ise "İsmimin açıklanacağına çok inanıyordum. Daha önce iki kez geldim. Çok istiyordum. Artık yeni bir hayata hazırım" diye konuştu.
Nakilleri gerçekleştiren ekibin başındaki Doç.Dr. Hakan Vuruşkan ise, Bursa'nın organ bağışı konusunda aktif olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de 1 numaralı bölgeyiz. Bölge olarak geçen yıl toplam 100 hedefimiz vardı, 120'yi bulduk. Bu yıl hedefimiz; 200. Çünkü bölgemizde 800 civarında organ bekleyen hastamız var. Canlı bir kaynak doğru ama esas olan kadavradan nakil yapmamız. Halkımız organ bağışında son derece duyarlı ama daha fazla duyarlılık oluşmasını bekliyoruz" dedi.
                                     
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Son Yazılanlar

 
Support : Creating Website | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2011. HaberinYerii - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı